NAET/Total Reset

Nambudripad’s Allergy Elimination Techniques (N.A.E.T.) is een behandelmethode waarbij door middel van kinesiologie (spiertest) onderzocht wordt waar de cliënt allergisch voor is, om daarna door middel van massagetechnieken die pijnloos zijn de allergieën te elimineren. Deze behandelmethode is door dr.Devi Nambudripad in 1983 ontwikkeld en door het succes zijn er in Europa al meer dan 1500 therapeuten opgeleid. Op 1 januari 2017 is deze behandelmethode in Nederland onder de titel Total Reset verder gegaan. 

Iedereen kan deze pijnvrije en veilige behandeling ondergaan. Het is voor alle leeftijden en het maakt niet uit welke ziekte (tot coma toe) er is.Behalve het behandelen/elimineren van allergieën is deze methode ook erg geschikt voor astma, exceem, ADHD en aanverwante stoornissen, omdat hierbij ook één of meerdere allergieën als oorzaak te vinden zijn. Ook is het geschikt voor mensen die zich gewoon niet lekker in de vel voelen, altijd moe zijn, of altijd ergens pijn hebben zonder dat er wat gevonden kan worden. Kortom voor alle vage klachten is deze behandelmethode een aanrader.

Om tot een succes te komen moet men wel het handboek wat bij het eerste consult gegeven wordt nauwkeurig volgen. Dit vergt inzet en doorzettingsvermogen met een goed resultaat als beloning. De allergenen worden volgens een stappenplan in een vaste volgorde behandeld. Bij iedere allergeen die een behandeling nodig blijkt te hebben, moet men deze na de behandeling 25 uur mijden. In de meeste gevallen is dat alles en is één behandeling voldoende om het allergeen blijvend te elimineren. Bij hele gevoelige mensen blijkt dat er nog één of meerdere combinatiebehandelingen voor dit allergeen nodig te zijn.

Iedereen krijgt stap voor stap de basis van 16 verzamelallergenen wat het lichaam ziek kan maken getest en eventueel behandeld. Na de basis kan er aan de specifieke allergieën gewerkt worden. Daarom is het doorzettingsvermogen van de cliënt van belang. De behandelmethode, mits deze nauwkeurig uitgevoerd wordt door de therapeut en de cliënt nauwkeurig de instructies opvolgt (mondeling en volgens het handboek), geeft de cliënt een nieuw leven als beloning.